19. mai 2009

Fremtidens Lärande 2009 Stockholm

Svensk IT/skolekonferanse med tema "Fremtidens Lärande", arrangert av DiU, Datorn i Utbildningen, Sveriges svar på NPeD. Hvor begge kjønn like godt presentert. 500 deltakerer, og et program som også innbefatter temabaserte samtaler i grupper. Dette her er en viktig konferanse, og dere kan si; "Vi var med i Nacka Strand i 2009". Roger Selje, Gøteborgs univ. "Medierevolutioner under 1900-tallet som vil forändra skolan" Thomas Edson(1922) - sa at tekstboken kun vil overføre 2% av kunnskap til elevene - mens fremtidens skole vil bruke "motion picture" og derved øke læringen! Man trenger i fremtiden elever som kan utøve sitt medborgerskap selvstendig. Samtidig kunne salens tilhørere chatte på; http://todaysmeet.com/diufl

Kristina Höök, prof. Stockholms univ. Vil tala om "Kroppen och kjenslor". Viktig for hur vi kommuniserar. Hur vi bygger system for å involvera kroppen i verden.

SenToy(2001) En sensorstyrt dukke som man kan vifte og røre med. Man styrer sin digitale avatar med dukken. Gjør man glade bevegelser, så blir avataren glad etc.

eMoto: Text-mobil som reagerer på bevegelser(glade og sinte bev.) 70% av kommunikation sker via kroppen.... kul tanke att väva in tekniken...

Affective Health:
Sensorer på kroppen, og man kan se alle følelser, og logge de, og ser på de i ettertid. Se hvordan pulsen går opp/ned.

Skal tenåringer sitte stille? Sitter ikke kunnskapen i HELE kroppen?
"Hvordan kan vi snakke om læring uten å snakke om kroppen?" Så "læring er kropp?".

Twitter på konferanse!
Jeg har hørt på foreleser og sett på twitter nå så langt i konferansen, og ser en klar fordel av at flere hjerner får med seg flere poeng, enn jeg gjør alene!
Her er et eksempel:
"agnethafrick På vilka sätt kan v
i använda kroppslig interaktion i tekniksamhället...det finns många! Kropp och tanke hänger ihop! #diufl"
Twitter på konferanse, gjør at jeg får med meg flere tanker enn normalt! Jeg får med meg mer av hva forelleser snakker om, samt andres tanker om dette, SAMTIDIG! = Altså blir twitter til en bonus!

Nacka kommune:
Agneta Jörbeck , foreleseren "interagerer" med videoklipp av kolleger, foreldre og elever mens hun "foreleser", og får da til en "dialog" med skjermen under forelesningen, snedig! Fungerer veldig bra, siden flere får uttale seg på samme foredrag. I Nacka kommuna, kan de måle hver tertial hvor mye skolen bruker IT i undervisningen! Da kan kommunen snakke med rektorene for å få til en helhetlig satsning, til tross for store forskjeller. De måler og hva lærerene synes om sin arbeidsplass, og hva elever synes om skolene. Våre karrakterer og tilfredshet blir bedre! Vi burde ikke støtte rektorer som ikke tror på data som verktøy! Men rektorene vet jo at de får bedre lønn om de følger med på bla IT og får elever med bedre karrakterer. Fremtiden: Vi skal fortsette å ta små steg fremover!
***Det er ingen revolusjon som har forandret verden, det er de små stegene som forandrer!***

Rektorer MÅ ha IT-pedagoger og skolesjefene som støtte hvis de skal få til noe! En helhet trengs for å få til en forandring mot den gode digitale skolen.

Ingen kommentarer: