19. mai 2009

1-1 elev-pc i Falckenberg kommunes skoler

De har outsorcet nesten alt av IT i denne middels store kommunen.(35 skoler) De har 2 IT-ansatte i kommunen. De har kun 1 macserver(publisere podcasts etc.), og ingen innloggning! Elevene kan administrere sin egen apple-laptop, som de får, og som leases av kommunen! Hvis de vil inn på elevene maskiner, så må de samarbeide med elevene for å få passordet. PC'ene MÅ taes med hjem om kvelden, helgene. DEn kan frikjøpes etter de 3 årene billigt.

Elevene har selv ansvar for backup og hvilke data som ligger på maskienn. Elevene må selv koble seg til skrivere ved behov. Lærerne har skrivere hele tiden.

PIM-utdanningen er program for utdanning av lærere. 1000 falkenberglærere har gjennomført denne.

Kun 4 pc'er er stjålet til nå. Alle er leaset, og forsikret mot uhell(ikke tilsiktet vold).

Skoleledelsens initiativ! Lederskapet må være tydelige på hvilke vei vi vil gå.
Martin Tallvik, Helena Hallerstrøm er forskere som er med på prosjektet. Målene; oppnå et bedre læremiljø, bieffekter?, Noen som jobber mer hjemme? Bedre kommunikasjon, mer motiverte elever? Den nasjonale prosjektet "ITvägen 2002 banet veien for prosjektet."
Vi skal ikke stoppa skolan inn i datorn, men bruke den som et redskap, et supplement.
"Prova det ukanda" - alle elever skal ha sin egen dator, det er ikke merkverdigt.
Det må være lovlige program.
Preinstallasjon, Openoffice, men de kan bytte ut om de vil det. Opensource?? Jo, vi oppfordrer til det, men de kan selv avgjøre. Store terminalsystem; vi tror de er på vei ut. Open Standard vil gjøre at vi ikke trenger komplekse systemer lengre.

Programmer:
*Firstclass brukes sentralt.
*Live-konto hos microsoft.
*Lærere har citrix-hjemmefra.

Prosjektet er et tjenestemannsprodukt(2006-), og de fikk med politikere m.m. til Main i USA og så hva de gjorde. 1 million i utviklingsmidler. Snakk med politkere, er løsningen!

Kostnad:
288,-SEK pr mnd. (x12=3500SEK pa = 3000NOK pa?)
-ingen teknikkere! så de sparer MYE penger på teknikk.

Forskningsrapport 1 kommer på nette ti neste uke!
www.falkenberg.se

Kostnadsoverslag Time kommune(min jobb):
3000 NOK pa pr elev= x600 elever=1.800.000 NOK pa.

De har også 60 accesspunkt i sine 35 skoler som de betaler ca 20.000 p.mnd for å få driftet sammen med sin podcast-server.

Lærere kan lagre på sin lokale mac-disk eller via Windows-citrix-server som kommunen stiller opp med. Små ting kan lagres på firstclass, som de og kjøper.

Betaling er slik; Første året 25% fra skolen og 75% fra kommunen. 2'dre år 50/50, 3dje år 75/25 og 4'de og fremtidige år er 100% bare skolens egne budsjett.

Film om prosjektet

Ingen kommentarer: