15. mai 2009

Lyst på utenlandstur?


Siu.no deler hvert år ut millioner til norske skoler/barnehager/utdanningsansatte som vil enten ha med seg elever ut i utlandet, eller reise selv. Programmene heter Comenius(vgs-barnehage - minst 3 land involvert i prosjekter), Pestalozzi(30+17 østblokkland!), Gruntvig(voksenoppl.), Leonardo Da Vinci(yrkesfag, lærlinger og faglærere) m.m. Nye program og utvidelser kommer stadig, så om du har en ide til en studietur eller utveksling av lærere og eller elever, så kan det være mulig snart det og.

Shadowing, altså å bytte jobb med en annen i 2-6 uker er mulig å få fullfinasiert! Utveksling av elever er mulig ifra 2-47 uker! Du kan og sende lærere eller skole/barnehageledere sammen på studietur gjennom dette programmet! Særlig nå etter at "Nordpluss Junior", et samarbeid mellom minst 2 nordiske eller baltiske land, kom på bena. Du kan altså sende skoleledere på fullfinansiert tur til Island, bare du får til en avtale med lokale myndigheter til å vise de rundt.

Comenius Regio kommer nå fremover, og er ment som et 3beint samarbeid lokalt(kommunalt, skole og utdanningsrelatert) hvor 2 land sammarbeider om noe de bestemmer seg for, og får noen hundretusener til dette.

Søknadsfrister i mars og september(kun etterutdanning), men forberedende besøk kan man søke om hele året!!

Ingen kommentarer: