20. mai 2009

Blogg & twitter i undervisningen - Per Falk #diufl

"Jeg bruker som lærer disse 2 tjenestene som filtre for å hente informasjon.
Twitter er: En mikroblogg, "SMS-blogg" med 140 tegn, Man chatter små innlegg, 10 mill. brukere (5 mill fler siden Oprah Winfrey gikk på) bruker twitter, Både privat og profesjonellt, En flod av innlegg! Man kan ikke lese alt, man søker på personer og tema(bruker en #), @ betyr reply, DM = direct message, RT = Retweet. Møt mennesker i ditt yrke, kjendiser, artister etc. på twitter! Det er en 2-veis kommunikasjon, om man vil!, man kan og Lytt og lese og derav få ideer, så man må ikke respondere. NASA har egen kanal, og vi kan følge den!!! -> Dette betyr at Twitter grjø samfunnet mer transperent. Vi får mao nyheter direkte ifra eksperter, elever kan koble seg opp til ekspertise! Twitter er en ypperlig måte å dele ut materiale, lenker, bilder, dokumenter og kjøre en konferanse på. Mike Litman - følger 2000 personer!, men pumper ut en budskap om hvordan du blir fremgangsrik, etc. Her kan du titte på han: http://www.twitter.com/mikelitman
"Do something funny for money", samler inn penger til malaria bekjempelse. En kar kjørte ut kampanjen på sin twitter kanal og fikk ikke inn 1000 men 3000USD. Så twitter fungerer!
Dette kan minske avstanden mellom ledere og medborgere! Twitter kan øke demokratiet!
Ellers; "Teach meet" på Bettmessan. 16 jan 2009 - for lærere av lærere! Anbefales!!!!
Konferens m/ Twitter er det beste! Jeg traff der Eileen Freeman som viste seg også å elske "La Haine" dvs vi delte fasinasjonen for en fransk film. Slikt er gøy, og mulig via Twitter!"
Herved er alle skoler/lærere oppfordret av lærere Per Falk, Nacka Gymnasium, til å ta i bruk twitter. Her finnes en video av foredraget hans!

Ingen kommentarer: