20. sep. 2007

Mobiltelefon - naturlig organ for mennesket?


Andy Clarke har skrevet en bok "Natural born Cyborgs" der han mener at helt fra de første menneskene kom, så har vi hatt forlenginger av kroppen, og at bla mobilen er et naturlig funksjonelt organ/forlenging av kroppen. For er det ikke tuppen av stokken til blinde et utvidet organ for de? Steinar Westrheim ved HSH forsker nå på dette med mobilbruk hos unge. Dette er og spennde for oss i skolen, om vi kan bruke mobilen mer enn vi gjør idag.

Westrheim har funnet ut at ungdom bruker mobilen til å skrive om flørting, korte "skjer'a", middag kl 17, god natt, bilder, vitser, tulleringing, vekkerur, klokke, kalkis, lommelykt (=multiverktøy) og noe å fikle med! Sitter man alene - så kan man se på mobilen for å få trygghet (tidligere sigarett i munnen?) Noe og som brusopptrekker!!

Undersøkelsene has til nå avslører at elever er avhengige av mobilen, noen sover med den under hodeputen frem til 04:00... Den er ekstremt viktig for de, som kommunikasjonsmiddel, og noen brukte den og til å kose med i ledige stunder eller under press.

Her en konferanse om hvordan man kan buke mobil i skolen!

Her er noen som mener en mobil med gps kan brukes til å lære ved å bevege seg og få informasjon på rett sted.

Ingen kommentarer: